Tuesday, October 1, 2019

حساسية الألبان - الجزء الأول



حساسية الألبان



في البداية لازم نعرف أن أعراض حساسية الألبان كتيرة و متداخلة مع أعراض لأمراض تانية .
قرار إننا نشخص طفل إن عنده حساسية ألبان مش سهل ، لأننا هنضطر نحرمه من عناصر غذائية ضرورية موجودة في الأكل الممنوع
و بالتالي عشان نقول أن الطفل عنده حساسية ألبان لازم يكون الطفل تم فحصه كويس جداً من طبيب الأطفال و الطبيب المتخصص في أمراض الحساسية و نكون عملنا الفحوصات المطلوبة و التزمنا بالنظام الغذائي بدقة .
يعني أيه حساسية الألبان ؟!
حساسية الألبان المقصود بيها حساسية الطفل للبروتين الموجود في اللبن البقري و منتجاته ، يعني البروتين لما بيدخل جسم الطفل  ، مناعة الطفل بتهاجمه و بتظهر أعراض الحساسية ، و الأعراض دي ممكن تكون :
 أعراض بتحصل بسرعة، زي: حساسية شديدة بالجلد ، تورم الشفتين ، ضيق في التنفس ، رشح شديد ، قيء شديد مستمر ..
أعراض ممكن تظهر بعد أيام أو اسابيع ، زي : حساسية متوسطة بالجلد ، ظهور دم واضح أو خفي بالبراز ، أنيميا نقص الحديد ، إرتجاع بالمريء ، أسهال أو امساك
في بعض التحاليل ممكن الطبيب يطلبها زي اننا نقيس نسبة الأجسام المضادة من نوع (IgE)الخاصة ببروتين اللبن البقري في الدم
صورد دم كاملة بنعرف بيها وجود أنيميا
تحليل براز عشان نشوف وجود دم خفيف
معظم التحاليل دي بتقربنا للتشخيص لكن ما نقدرش نقول أننا ممكن نشخص منها بنسبة ١٠٠٪
طب أيه اللي يوصلنا للتشخيص و بنعتمد عليه ؟!
ده هنعرفه في الجزء التاني من الموضوع

No comments:

Post a Comment